پنجشنبه 09 فروردین 1403
EN

خبرگزاری

محرم و جایگزینی پرچم سیاه به جای پرچم سرخ کربلا

  • 05 آبان 1393
  • 09:11
  • مقاله
  • 0 دیدگاه
  • 4817 بازدید
  • Article Rating

 السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک .

ماه محرم فرا رسید ماهی که نشاندهنده دو واقعیت و دو خط فکری است : یکی بزرگی و عظمت انسانهای واقعی را به نمایش می گذارد و دیگری اوج رذالت انسان نماها را به تصویر می کشاند و البته می دانیم که معرکه حق و باطل همیشه بوده است .

در اینروزها سبط پیامبر و امام معصوم (ع) و اهل بیت و اصحاب آن بزرگوار سر بریده می شوند و مجرمان از این اتفاق با افتخار یاد می کنند و این لکه ننگی بر جبین آنان شد . آنانبا این کارشان اسلام را سر بریدند ؛ البته از آن طرف ایثار و فداکاری و عظمت مردانی بزرگ را شاهد هستیم و فلسفه وجودی این عالَم نیز ، وجود این مردان خدا بوده است .

 

رسم قبایل قبل از اسلام این بود که اگر نزاعی صورت پذیرد و بزرگی کشته گردد و جنگ تمام نشود ، پرچم سرخ بر فراز قبر رهبر و بزرگ آن قبیله برافراشته می گردد تا کسانی که از آن محل می گذرند بفهمند معرکه و جنگی بوده و تاکنون انتقام گرفته نشده است . پرچم سرخ امام حسین (ع) هم از این جهت است که بیانگر ادامه جنگ و نزاع است .

مرسوم است که ابتدای ماه محرم تا آخر صفر " پرچم سیاه " بر گنبد حرم اباعبدالله (ع) نصب می شود تا علامت حزن و اندوه - نه تنها شیعیان بلکه همه آزادمردان جهان - باشد اما بعد از آن پرچم سیاه جایش را با "پرچم سرخ "عوض می کند که بیانگر خون است.

هر سال یکی از شهرها اقدام به تهیه پرچم سیاه می کند که در سالهای گذشته اهالی شهرهای کربلا ،کرکوک ، سلیمانیه ، موصل اقدام به این مهم نمودند و امسال اهالی دیاله مفتخر به این افتخار شده اند .

مراسم تغییر پرچم با مراسم ویژه و کسب اجازه از محضر آقا امام زمان (عج) و با شعار " لبیک یا حسین "و با زدن شیپور و آهنگ خاص صورت می گیرد .

امسال نیز در شب اول محرم و حدود ساعت 19 این اقدام صورت گرفت  علاوه بر آن در این مراسم افراد زیادی پرچم سیاه به دست گرفته بودندکه نشاندهنده حزن و اندوه پیروان اهل بیت است. مردم در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) و بین الحرمین مشغول عزاداری بودند و خطباء و شعراء با بیان جملات و اشعار حزین به مراسم شور و حالی دیگر می بخشیدند.

این مراسم با شرکت بسیاری از شخصیتهای دینی و سیاسی و با حضور هزاران هزار زائر و مقیم و با چشمانی اشک بار و قلوبی محزون برگزار شد . مؤمنین و دوستداران اهل بیت (ع)از همه مناطق عراق و بعضی کشورهای اسلامی خود را به کربلا رساندند و با فریادهای " لبیک یا حسین " و در حالیکه به سر و سینه می زدند این مراسم را همراهی می کردند . در حرم ابی عبدالله (ع) واقعاً شور دیگری حاکم بود . فضای شهر کربلا به نام مبارک حسین (ع)و عباس (ع) معطّر شده بود .

بی شک جمعیت صدها میلیونی مسلمانان و انسانهای آزادیخواه در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی با عزاداران حاضر در حرم ابی عبدالله ، شعار " لبیک یا حسین " رازمزمه می کردند.

در داستان کربلا بین امام حسین و اباالفضل روابط برادری بسیار باصفا و بی همانندی را شاهدیم و دوستداران اهل بیت این را می دانند لذا حاملان پرچم های سیاه و عزاداران  رو به سوی حرم حامل پرچم قیام حسین (ع) و سقای کربلا نمودند و با شعار " لبیک یا عباس " وارد حرم ابالفضل شدندتا پرچم سرخ گنبد اباالفضل را پایین آورده و پرچم سیاه را جایگزین کنند .ابعاد این پرچم (2,5م×3,5م) که بر دو طرف آن لقب و صفت مشهور حضرت عباس (ع) " يا ساقي عطاشى كربلاء " نوشته شده است .

 

در این شب جهانیان بیشتر به عظمت امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) پی می برند و پیام و رسالت قیام ابی عبدالله (ع) را درک می کنند و بی شک این پرچم -که همان پرچم اسلام و تشیع است -در جهان به اهتزاز در خواهد آمد .

ابی عبدالله (ع) برای اصلاح امت اسلامی قیام کرد تا انحرافات را اصلاح نماید . جهانیان و مصلحان برای رسیدن به هدف ،هیچ راهی ندارند جز اینکه شیوه و عملکرد فرزند فاطمه (ع) را نصب العین خود قرار دهند .جهانیان باید بدانند اگر عظمت و بزرگی را بخواهند باید آنرا در حسین (ع) بجویند .

 

کربلا در این ایام دو نکته را اعلام می کند از یک طرف فرا رسیدن ماه غم و اندوه را به جهانیان اعلام می کند . اگر امشب از زمین اوج بگیریم و از بالا به آن بنگریم خواهیم دید که بیشتر نقاط زمین و ساکنین آن شکل دیگری به خود گرفته اند و پوشش " سیاه " را برای خود برگزیده اند . امشب مجالس عزا در همه کشورهای اسلامی و حتی کشورهای غیر اسلامی که تعداد اندکی مسلمان در آنها زندگی می کنند برپا است و یاد مظلومیت خاندان رسالت(ع)اشک مؤمنین و آزادمردان غیر مسلمان را جاریمی کند . البته در این ماتم زمینیان تنها نیستند بلکه آسمانیان بهتر و بیشتر در سوگ امام مظلوم خود نشسته اند .

از طرفی دیگر کربلا چیز دیگری را نیز اعلام می کند و آن پیروزی خون بر شمشیر و جاویدان ماندن نام حسین (ع) . و وجود صدها میلیون عزادارآنهم پس از گذشت 1400 سال ، این را به اثبات می رساند .

از جمله عزاداران صدها میلیونی ، مردم شهرستان دارالمؤمنین شوشتر هستند که عزاداری خود را با رنگ و بوی کربلا آغاز کردند . مردم مؤمن و موالی اهل بیت (ع) در این شهرستان با تأسی از اهالی کربلا و طبق سنت چند سال اخیر اقدام به تعویض پرچم امام زاده عبدالله نمودند که إن شاء الله خداوند به بانیان و همراهی کنندگان این حرکت جزای خیر دهد .

در پایان این مصیبت عظمی و فاجعه دردناک را به صاحب الامر و الزمان (عج) تسلیت می گویم و امیدوارم که زندگی همه ما رنگ و بوی کربلایی به خود بگیرد.

بقلم : حميد سالم پور

مدير كاروان حج تمتع - استاد دانشگاه علمي كاربردي حج و زيارت

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آرشیو

خطایی رخ داده است. خطا : آرشیو در حال حاضر در دسترس نیست