جستجو
شنبه 03 آذر 1403
EN
صفحه اصلی
حج و عمره
اعلام اولويت فيشهاي عمره بانك ملي
اعلام اولويت قيشهاي عمره بانك ملت
نقل و انتقال فيش
نقل و انتقال فيش عمره
نقل و انتقال فيش تمتع
امنيت در سفر
هتلهاي مكه و مدينه
عتبات عاليات
ثبت نام عتبات عالیات
اعزام هاي دوره جديد
امنيت در سفر
هتلها
كربلا
نجف
نتایج قرغه کشی عتبات
اخبار ويژه اربعين
اماكن مقدسه
اماكن مقدسه مكه
اماكن مقدسه مدينه
مدينه منوره
مسجد النبي (ص
بقيع
اماكن مقدسه عراق و سوريه
دفاترزيارتي
دفاتر و شرکت های زیارتی
زائرسراهاي خوزستان
ميز خدمت
سامانه میز خدمت سازمان
سامانه و خدمات الکترونیکی
تعرفه خدمات و هزینه اعزامها
خدمات حج و زیارت استان
ارتباط با ما
دفتر حج و زيارت استان
بعثه مقام معظم رهبري
مركز آموزش كارگزاران
شركت مركزي كارگزاران
خبرگزاری
خبرگزاری
حضرت ابوالفضل(ع)؛ علمدار سپاه عشق و آموزگار مكتب وفا
22 اردیبهشت 1395
09:29
مقاله
0 دیدگاه
4345 بازدید
حضرت ابوالفضل(ع) حماسه ساز قیام عاشوراست كه با ایثار، جانبازی و شهادت توانست عشق و ارادت به امام زمان خود را به منصه ظهور رساند و اینگونه الگوی شایسته وفاداری برای رهروان راه حقیقت شد.
حضرت ابوالفضل(ع) پرچمدار بزرگ واقعه كربلا و منادی شجاعت و فرزانگی است كه در روز عاشورا آموزنده درس آزادگی و فداكاری شد و با ایثار و ازخودگذشتگی خویش، پرچمدار سپاه اخلاص و شهادت لقب گرفت.
حضرت عباس(ع) در چهارم شعبان 26 هجری قمری در مدینه متولد شد؛ از لقب های ایشان می توان به «ابوالفضل، قمر بنی هاشم، سپه سالار، علمدار و سقا» اشاره كرد. این بزرگوار از فرزندان حضرت علی(ع) و فاطمه ام البنین از بانوان متدین و پاكدامن آن روزگار بود. آن حضرت در محیطی آكنده از معنویت و محبت رشد و پرورش یافت و با انسانیت، شجاعت و تقوا آشنا و اینگونه آماده حضور در جبهه های رویارویی با لشگریان دشمن شد.
سقای سپاه اسلام در جنگ های مختلف همواره یار و یاور نخستین پیشوای شیعیان بود و با همراهی پدر به مبارزه با كفر و نفاق می پرداخت و پس از شهادت حضرت علی(ع)، یاری بخش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در مسیر به انجام رساندن رسالت سنگین رهبری و پیشوایی جامعه مسلمانان شد.
قمر بنی هاشم هرگز وصیت پدر بزرگوارش را در آستانه شهادت كه از او خواست كه روز عاشورا و در كربلا برادرش حسین را تنها نگذارد، فراموش نكرد و در تمامی دوران زندگی خود در كنار برادرش امام حسین(ع) بود. در هجرت تاریخ ساز امام حسین(ع) به كربلا نیز سرپرستی قافله را حضرت ابوالفضل(ع) برعهده گرفت.
نقش مهم و تأثیرگذار حضرت عباس(ع) در رخداد عاشورا بر همگان آشكار است؛ آن بزرگوار در این واقعه برای حفظ و تحكیم مبانی حقیقی اسلام تا آخرین نفس ایستادگی كرد و اسوه پایمردی و وفاداری لقب گرفت و با شهادت خویش در این نبرد بزرگ، پیام خود در ارتباط با وفاداری به ولایت و امامت را در تاریخ اسلام جاودان ساخت.
شهادت حضرت عباس(ع)، سیدشهدا(ع) را در غمی جانكاه فرو برد؛ به گونه ای كه در این باره فرمود: «اكنون كمرم شكست و چاره و تدبیرم گسست.»
پیكر پاك حضرت عباس(ع) در كربلا به خاك سپرده شد و اینك آرامگاه ایشان در نزدیكی بارگاه امام حسین(ع) زیارتگاه دوستداران آن حضرت است و فاصله میان این دو آرامگاه، بین الحرمین نامیده می شود.
سالروز ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع) به منظور پاسداشت و بزرگداشت مقام جانبازان هشت سال دفاع مقدس، روز جانباز نام گرفت تا بهانه ای برای قدردانی از ایثار و ازخودگذشتگی فرزندان این مرز و بوم باشد كه با الگو پذیرفتن از شهامت و شجاعت سقای كربلا در برابر دشمن متجاوز، صف آرایی كردند و به پاسداری از خاك وطن پرداختند. آنان جوانمردانه ایستادند تا آرمان های انقلاب را زنده نگاه دارند و به رسالت بزرگ خویش یعنی دفاع از مرزهای كشورشان بپردازند.
امام خمینی (ره) جانبازان دفاع مقدس را مایه سرافرازی ملت ایران خواندند و فرمودند: «میزان در انسان معنویت است؛ كوشش كنید كه خودتان را بامحتوا كنید؛ معنویت ایجاد كنید و از این هیچ باكی نداشته باشید كه انسان دست ندارد، پا ندارد، چشم ندارد. در روایت آمده است كه بعضی از انبیا بودند كه چشم نداشتند و پا هم نداشتند؛ سعادت به داشتن دست و پا نیست و به داشتن مال نیست؛ سعادت یك امری است كه مربوط به روح است؛ مربوط به قلب انسان است؛ شما بچههای عزیز من كه روحتان سالم، قلبتان پاك است و انشاءاللّه بر مبنای ایمان و تواصی به برّ و حق رشد میكنید، شما سعادتمندید و من از خدای تبارك و تعالی، سعادت همگی را میخواهم.»
آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری نیز در دیدار با تعدادی از جانبازان و مجروحان هشت سال دفاع مقدس فرمودند: «جانبازان، از یك طرف گویای جنایات قدرتهایی هستند كه از صدام حمایت كردند و از طرف دیگر نشاندهنده عظمت و بزرگواری امام(ره) و انقلابی هستند كه توانست چنین انسانهای والامقامی را تربیت كند و به جبههها بفرستد.»
امتیاز به خبر :
آرشیو
خطایی رخ داده است.
خطا : آرشیو در حال حاضر در دسترس نیست