به بهانه روز خبرنگار
خبرنگاران پلی میان مردم و مسؤولین و مشاورینی امین و دلسوز هستند
17 مرداد روز خبرنگار است و این روز یادآور مجاهدتهای اهل قلم است که خاضعانه به روشنگری پرداخته اند و راه را برای جامعه روشن کرده و می کنند .
اختصاص و نامگذاری روزی به نام " روز خبرنگار"برای یادآوری عظمت و بزرگی اصحاب فکر و اندیشه بوده و لذا شایسته است در برابر مقام این افراد بی ادعا و کم توقع سر تعظیم فرود آوریم و برایشان مزید توفیق را خواستار باشیم.
ارزش خبرنگارانو ویژگی های بارزشان
اگر نگاهی به آموزه های دینی بیندازیم خواهیم دید که ارزش هر کس به میزانی است که در حل مشکلات جامعه گام بردارد و اصحاب فکر و اندیشه در این راستا پیشگام هستند زیرا درد مردم را تشخیص داده و با ارائه مطلب و گزارش و رساندن به مدیران و مسؤولان ، سعی در درمان دارند.
فعالان عرصه اطلاع رسانی قدرت تمیز خبر و ارزش آن را دارند و با پرداختن به مشکلات مردم ، همه توان خود را برای حل معضلات به کار می برند معضلاتی که بی تردید بخشی از آنهابه جهت مدیریت ضعیف و تساهل یا ندانم کاری بعضی از متولیان امور پیش آمده اند که باید از مردم حلالیت بطلبند و این حلالیت را ذخیره آخرت خود کنند .
باید برای زحمت کشان عرصه اطلاع رسانی که از ارزش والایی برخوردار بوده احترام قائل شد.این عزیزان به جهت نوع کاری که در پیش گرفته اند معمولاً جستجو گر و پرسش گر بوده و دغده های فراوان فرهنگی و اجتماعی و .... در ذهن خود دارند که باید وجود این افراد را غنیمت بدانیم .
خبرنگاران موفق کسانی هستند که علاوه بر تلاش در بهبود وضعیت اجتماع ، از ویژگی های فردی شجاعت ، صداقت ، صراحت، آگاهی و تعهد برخوردار بوده و از سرعت ، دقت ، شفافیت و بی طرفی در ارائه خبر غفلت نمی کنند و این خصال باعث می شود که به آنها اعتماد شود و این اعتماد سرمایه آنان در ادامه کارشان و سرمنشأ تغییر در جامعه خواهد بود .
همچنین خبرنگاران باید از تمامی ظرفیت وجودی خود برای ارائه اخبار و گزارش ها استفاده نمایند تا در این زمینه خطایی صورت نگیرد زیرا جبران و اصلاح ارائه اخبار ناصحیح ، کاری بسیار سخت و طاقت فرسا است .
نقش خبرنگاران در عصر انفجار اطلاعات
به شغل خطیر خبرنگاری به دیده کسب و کار نگاه نمی شود .این سربازان در گرما و سرما و با تحمل مشقتهای خاص این حرفه و با امید به آینده ای روشن در سایه اتکال به خداوند و تلاش های خود با عشق و علاقه به کار خود ادامه می دهند .
ما اکنون در دهکده جهانی و عصر انفجار اطلاعات زندگی می کنیم و انسان معاصر بیش از انسانهای هر عصر دیگری به دانستن نیاز دارد و تکیه کلام " دیگه چه خبر " مؤید همین نکته است و بی تردید بهترین کسانی که می توانند این عطش را فروکش نمایند ، ارباب جرائد و اهل قلم هستند.
این حرفه از ارزش والایی برخوردار است چرا که با فعالیت های شبانه روزی خود علاوه بر افزایش معلومات افراد جامعه و جنبه آموزشی داشتن بعضی از گزارشات ، وقایع و حوادث را ثبت کرده وآنها را در تاریخ جاودان می سازند . بی شک بدون مردان اهل قلم حوادث و رویدادهای مهم به ورطه فراموشی سپرده می شوند . این افراد به عرصه های مختلف و دشوار جامعه ورود پیدا کرده و موضوعات و مسائل را با صراحت و شفافیت به سمع مردم می رسانند .
خبرنگاری کاری پرمخاطره
هر کس که کار مطبوعاتی کرده باشد و در خصوص موضوعات مختلف به ویژه مسائل روز دست به قلم برده باشد می داند که انجام این مهم با سختی ها و مشکلات خاص خود همراه است . بسیار اتفاق افتاده که خبرنگار برای تهیه گزارش ، خود را در معرض خطر و تحمل عقوبتهای سنگین قرار داده است .
بی تردید حرفه ی خبرنگاری را می توان در صدر مشاغل سخت و پرمخاطره به شمار آورد . در جهان کم نداریم خبرنگاران آزاد و شجاعی که با ارائه گزارش یا با رفتن به مناطق خطرناک جنگی یا با ورود به عرصه مسائل سیاسی با مشکلات عدیده ای مواجه گشته و بعضاً بالاترین سرمایه خود را که جان است در این راه تقدیم نموده اند کهیک نمونه آن شهید محمود صارمی است . خبرنگار پر تلاش و شجاعی که از رسالت خویش غفلت ننمود ه و به عهد و پیمانش با خدا وفا کرد .
فعالان عرصه اطلاع رسانی در مواقع بسیاری رودر روی فشارهای روحی، روانی و استرسهای شغلی در حرفه خبرنگاری می ایستند و با آغوش باز به استقبالشان می روند تا جامعه کمتر شاهد این فشارها باشد و این اوج فداکاری آنها است.
پیشرفت در سایه فعالیت خبرنگاران
آنچه که عمران و آبادانی شهر و منطقهرا رقم می زند علاوه بر داشتن مسؤولینی کاردان و دلسوز و مردمی پیگیر و مطالبه گر ، وجود خبرنگارانی پرسش گر و فعال و سربازانی وفادار و عاشق در عرصه اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی است که جامعه را با حقایق و واقعیت های موجود آشنا می سازند که به ضرس قاطع می توانجامعه بدون این قشر را به جسم بیروح تشبیه کرد . اینان یک تنه قد علم کرده و از حوادث تلخ و شیرین پرده بر می دارند و واقعیتها را نشان می دهند و شفافیت را به جامعه تقدیم می کنند .
اهل قلم مشاورینی امین برای مردم و مسؤولین
اصحاب رسانه و اهل قلم در واقع پلی میان مردم و مسؤولین و مشاورینی امین و دلسوزهستندبطوری کهتصمیمات ادارات و نهادها را به مردم انعکاس داده و نظرات یا انتقادات مردم را به ادارات و نهادها منتقل می نمایند. لذا متولیان امور و زمامداران باید نه تنها از ورود خبرنگاران به عرصه های مختلف خبری ممانعت نکنند بلکه با تعامل خوب ، آنان را به مدد خود بخوانند و آنها را بازوان و یاورانی صدّیق برای پیشرفت امور بشمار آورند و قدردان مجاهدتها و فعالیت های تحسین برانگیزشان باشند و همواره مورد لطف و تکریم خود قرار دهند .
زمامداران و مسؤولین باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند زیرا مفهوم "مسؤولیت" چیزی جز این نیست که هر کس آن را بپذیرد در واقع خود را در معرض " سؤال " قرار داده است و لذا مسؤولی که پاسخگوی خبرنگار به عنوان زبان جامعه نباشد و از مواجه شدن با او در هراس باشد و حاضر به مصاحبه و اظهار نظر و دادن اطلاعات نگردد – که متأسفانه این افراد کم نیستند - مطمئناً این شخص از ضعف مدیریتی برخوردار بوده و هر چه زودتر ضمن عذر خواهی از خبرنگار و مردم باید جایش را به مدیر پاسخگو بدهد.
قدردانی از اصحاب رسانه و مطبوعات
امروزه در عرصه رسانه و خبر شاهد پیشرفت چشم گیری هستیم و این پیشرفت را باید مدیون مجاهدان عرصه خبر دانست .
به همین جهت اهل قلم و خبرنگاران متعهد ودلسوز از شأن و مقام والایی برخوردارند و تکریم این فرهیختگان بر همه لازم است.
روز خبرنگار بهانه ای است تا ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید صارمی، مراتب تقدیر و سپاسگزاری خود را نسبت به تمامی اصحاب رسانه و مطبوعات به جهت تلاش های صادقانه و آگاهی بخش آنان به عمل آوریمو طول عمر و عاقبت به خیری را برایشان مسئلت کنیم و با صدای رسا بگوییم :
ای خبرنگاران عزیز
روزتان مبارکباد
به قلم : حميد سالم پور