جمعه 02 آذر 1403
EN

خبرگزاری

همایش معنوی آشنایی با اسرار و معارف حج

  • 02 مرداد 1393
  • 23:52
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 1024 بازدید
  • Article Rating
همایش معنوی آشنایی با اسرار و معارف حج

همایش معنوی آشنایی با اسرار و معارف حج در شهرستان اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت خوزستان همایش معنوی آشنایی با اسرار و معارف حج شهرستان اهواز در روز پنجشنبه دوم مردادماه نودوسه  در محل مصلی نماز جمعه شهرستان اهواز برگزار شد.

در این همایش که با حضور حجاج کاروانهای حج شهرستان اهواز برگزار شد پس از قرائت قرآن و مداحی مداح اهل بیت (ع) ابتدا حجه اسلام و المسلمین حسن زاده مسئول نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت خوزستان ضمن خوش آمدگویی به حجاج گفت:

امام ششم علیه السلام فرمود :((لا یزال الدین قائما ما قامت الکعبه )

حج «قصد» است و آهنگ، «حرکت » است، از «خود» و از «دیار خود» به مقصد «خانه ای مقدس » و به منظور تجدید پیمان با ذات اقدس صاحبخانه.

و جای جای آن حرم و حریم پاک و پیرامون آن کانون نور، هر چه هست، چشمه حیات است و برکه برکت و آبشار رحمت است و کاریز کرامت که می جوشد و می ریزد و می دود و می رود و همه از«کانال حج و زیارت » به «اقیانوس بی نهایت » می پیوندد.

و «حج » یکی از بزرگترین و ارزنده ترین کلاسهای آموزنده و اجتماعی، انسان است، که در ساختن فرد و جامعه اسلامی، نقشی مؤثر و انکار ناپذیر داشته و دارد. و «حج » یک عامل هماهنگ کننده است که می بایست به تمام مسلمانان از هر تیره و طبقه که هستند، خط و جهت فکری بدهد. و خداوند «کعبه » را عامل برپائی و بقاء و (قیام مردم ) معرفی نموده و آنرا قبله آنان و «پرچم اسلام » قرار داده است.

و این حرکت معنوی مقصد می خواهد و آن «معاد» است و رهبر می خواهد و آن «امام » است و نور می خواهد و آن «علم » است و وسیله می خواهد و آن «پارسائی و تقواست » و ... و حرکت معنوی و الهی اسلام، پایگاه اجتماعی و تمرکز می خواهد و «حج » به منظور تامین این نیاز و ضرورت و به خاطر چند جهت دیگر «که در مجموع از آنها به فلسفه حج تعبیر می شود. » تشریع شده است.

         

سپس در ادامه همایش حاج ناصر حویزاوی مدیر حج و زیارت استان خوزستان ضمن خوش امدگویی گفت :

حج یكی از اركان مهمّ اسلام و از بزرگترین فرائض دینی است. قرآن مجید در یك عبارت كوتاه و پر معنی می‌فرماید " وَ لِلهِ عَلَی‌ الناسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَیْهِ سَبیلاً "؛ برای خدا بر مردم است كه حجّ خانه او كنند، آنها كه توانایی رفتن به سوی او دارند. و در ذیل همین آیه می‌فرماید " وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِی‌ُّ عَنِ الْعالَمینَ "و هر كس كفر ورزد (و حج را ترك كند، بخود زیان رسانده)، خداوند از همه جهانیان بی‌نیاز است

بدون شك ثوابهای عظیم و فوق‌ العاده‌ای كه برای حج در اخبار بالا و سایر روایات آمده، و همچنین كیفرهای سختی كه برای ترك آن در قرآن مجید و روایات اسلامی ذكر شده، همه بخاطر اسرار و فلسفه‌های مهمّی است كه این عبادت بزرگ اسلامی دارد. قرآن مجید در یك جمله كوتاه و بسیار پر معنا، درباره حج می‌فرماید" لِیَشْهَدُوا مَنافِعَ لَهُمْ "؛ (مردم را دعوت بحج كن) تا شاهد منافع گوناگون خویش باشند ! این منافع، فراوان است كه در روایات معصومین (ع) به آن اشاره شده

مدیر حج و زیارت خوزستان در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به روز قدس گفت : فردا آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و روز قدس است که حضور پرشکوه همه در این روز می تواند مشت محکمی باشد بر دهان آمریکا و اسراییل.

ایشان در ادامه از کلیه حجاج محترم خواستند که در راهپیمایی روز قدس شرکت نموده و از آرمانهای ملت مظلوم فلسطین دفاع نمایند.

در ادامه همایش حجه اسلام و السملمین بلک یکی از روحانیون کاروانهای حج تمتع خوزستان به ارائه مطالبی در ارتباط با فلسفه و اسرار و معارف حج پرداخت.

حجه الاسلام و المسلمین بلک گفت : امام علی (علیه السلام) در خطبه نخست نهج البلاغه که سخن از خلقت آسمان و زمین، آدم و اهمیت قرآن است، در فرازی به حج می‌پردازند که پیام ویژه آن می‌تواند این باشد که حج بیت الله الحرام عصاره اسلام و دربرگیرنده مسائل مهم فردی، اجتماعی، تربیتی، اخلاقی و سیاسی این دینِ خاتم است. از همین رو حضرت در آغازین خطبه خود سخن از وجوب حج به میان آورده و با تعابیر گویا و دقیق، مسلمانان جهان را به انجام این فریضه بزرگ تشویق می‌کنند:

"وَ فَرَضَ عَلَیْكُمْ حَجَّ بَیْتِهِ الْحَرَامِ الَّذِی جَعَلَهُ قِبْلَةً لِلْأَنَامِ ... ".

"و خداوند حج خانه محترمش را بر شما واجب کرد، همان خانه‌ای که آن را برای مردم قبله قرار داد".

 انسان به دلیل بهره‌مندی از مواهب فراوان زندگی و سرگرمی با زن و فرزند، اموال و مقامات مناصبِ دنیایی، از هویتِ واقعی خود غافل شده و ابراز استغنا و استکبار می‌کند. خداوند متعال با تشریع بسیاری از عبادات و مناسک، به ویژه فریضه بزرگ حج، به تربیت انسان می‌پردازد و او را با مناسک و عباداتی که حاوی نشانه‌های تواضع و فروتنی است، پرورش می‌دهد. اعمالی مانند احرام و کندن تمام لباس و زر و زیور قناعت کردن به دو تکه پارچه احرام، طواف خانه خدا، سعی و صفا و مروه و وقوف در بیابان عرفات، مشعر و منا و تراشیدن موی سر و ذبح قربانی و ... همه و همه آموزنده تواضع و فروتنی در برابر عظمت پروردگارند و به راستی بت‌های غرور و تکبر و نخوت را در درون کعبه جان انسان در هم می‌شکند. به همین دلیل امام علی (علیه السلام) می‌فرمایند:

" وَ جَعَلَهُ سُبْحَانَهُ عَلَامَةً لِتَوَاضُعِهِمْ لِعَظَمَتِهِ وَ إِذْعَانِهِمْ لِعِزَّتِهِ ... ".

" خداوند سبحان، حج را علامت فروتنی آن‌ها در برابر عظمتش و نشانه‌ای از اعترافشان برای عزتش قرار داد ".

خداوند حج را با انواع سختی‌ها قرین نموده است. دوری راه، نامناسب بودن جو و مکان، طولانی بودن فرائض، وجوب اعمالی خاص با شرایطی ویژه و ... از دشوارهایی هستند که آدمی با آن در ایام حج روبه روست. اما این همه، نه تنها شوق مسلمین به انجام این فریضه را کم نمی‌کند بلکه روز به روز بر مشتاقان آن افزوده خواهد شد.

در ادامه همایش حجه الاسلام و المسلمین امام مطالبی را به زبان عربی در ارتباط با فلسفه و اسرار حج اهمیت و معرفت حضور در مکه مکرمه و مدینه منوره  بیان کرده که با استقبال حاضرین مواجه شد.

در خاتمه همایش نماز جماعت مغرب و عشا برگزار شد و سپس از کلیه حجاج به صرف افطاری پذیرایی بعمل آمد.

امتیاز به خبر :

آرشیو

خطایی رخ داده است. خطا : آرشیو در حال حاضر در دسترس نیست